Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Recepția la sistemul de alimentare cu apă a comunelor Vorona și Tudora

Între 21 și 27  octombrie 2021, s-a desfășurat recepția la terminarea lucrărilor la ,,Sistemul de alimentare cu apă a comunelor  Vorona și Tudora”.

Este cel mai mare proiect de apă din județul Botoșani realizat prin demersurile unor administrații locale.

Sistemul recepționat, proiectat în 2008, a fost conceput să furnizeze apă pentru comunele Vorona și Tudora, din acumularea de la Bucecea, dar să asigure posibilitatea racordării la aducțiune și pentru comunele Corni și Vlădeni. Din aceste motive a costat foarte mult (27.754.856,97 lei), și realizarea lui s-a întins pe durata a aproape 13 ani.

Sistemul a fost început cu SC TEHNIC ASIST SRL, care la peste 85% realizare s-a declarat în insolvență și a denunțat contractul. A fost finalizat pe baza unei noi proceduri de achiziție de către un constructor serios și responsabil – SC CORDEP SRL, din județul Neamț.

Pentru că sistemul a fost conceput pe cerințe dinainte de integrarea în U.E. va fi nevoie de noi eforturi pentru a asigura instalațiile necesare pentru branșarea consumatorilor și pentru a fi integrat în proiectul județean de apă, apă uzată și stație de epurare, pe aglomerarea Vorona-Tudora.

La acest moment de recepție, după un efort imens de peste 13 ani, cu tot felul de ,,surprize neplăcute”, ar fi potrivite mulțumiri pentru cei care au luptat pentru finalizarea sistemului și pentru cei care au sprijinit cu toată buna-credința acest efort. Dar cine se mai gândește în zilele noastre la recunoștință, mai ales când sunt de făcut alte eforturi până la asigurarea condițiilor ca cetățenii din zona Vorona și din comunele vecine menționate să se poată bucura din plin de binefacerile sistemului de apă realizat atât de greu!

Documente

Ultima actualizare: 14:49 | 1.02.2024

Sari la conținut