Cultura si Culte

1 0492

 

 

Comunicat de presă - Ziua Eroilor 2019

Ziua Eroilor sărbătorită cu măreţie la Vorona

Motto: „Nu numai că eroismul nu se poate porunci, dar e cu neputință să-l răsplătești!”.
Nicolae IORGA

Cu prilejul Praznicului Înălțării Domnului (Ispasul, la 40 de zile după Paște), românii sărbătoresc Ziua Eroilor, aducând un cuvios omagiu tuturor eroilor români căzuți, de-a lungul timpurilor, pe toate câmpurile de luptă pentru apărarea țării și dreptate, pentru întregirea neamului și libertate.
În acest context, joi, 6 iunie 2019, Ziua Eroilor a fost sărbătorită la Vorona printr-o frumoasă și înălțătoare manifestare. În cadrul acestei manifestări a fost sfințit și inaugurat Monumentul ridicat în semn de recunoștință pentru eroii din comuna Vorona căzuți pentru libertatea și unitatea patriei noastre România.
La eveniment au participat oficialități locale, un sobor de preoți din comuna, împreună cu părintele de la Mănăstirea Vorona, cadre didactice, elevi, dar și un număr mare de cetățeni. Festivitățile au început la ora 12:00, în centrul comunei, unde s-a înălțat monumentul. Activitatea a debutat cu un Tedeum de sfințire a monumentului și de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru apărarea patriei. A urmat depunerea de coroane, manifestarea a continuat cu discursurile oficialităților locale, reprezentanți ai Cultului Eroilor din Botoșani, ai Liceului Tehnologic ”Ştefan cel Mare şi Sfânt” Vorona, intervențiile unor ofițeri superiori în rezervă din comună. Activitatea s-a încheiat cu un minunat program artistic, prezentat de către formațiile artistice din comună.
La final, potrivit tradiției noastre creștine, s-au împărțit tuturor copiilor prezenți colaci și dulciuri, iar persoanele adulte au participat la o masă de pomenire organizată la casa prăznicală de la Biserica ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din centrul comunei. S-au împărțit în timpul activității ecusoane și cărți poștale cu imagini referitoare la eroii comunei, realizate la Centrul de Informare Turistică Vorona.
La ora 14:00, o activitate asemănătoare s-a realizat la monumentul eroilor din satul Icușeni, unde au participat un număr mare de oameni.
Se poate spune că la Vorona, eroii au fost omagiați pe măsura jertfei lor pentru întregirea și prosperitatea patriei noastre România.
Dumnezeu să binecuvânteze România și pe toți Eroii Neamului nostru!

Vorona - Tradiții și obiceiuri de iarnă (decembrie 2014)

DSC 0188

Ziua Școlii - Grupul Școlar "Ștefan Cel Mare și Sfânt" - 2 iulie 2014

DSC 0198

Deschiderea Centrului de zi pentru copii "Speranta" - mai 2014

DSC 0546

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj