Cultura si Culte

1 0492

 

 

Comunicat de presă - Simpozion

                   Vorona gazda simpozionului „Personalități de seamă ale Științei și Culturii Române Prof. Univ. Dr. DR. H.C. Constantin Vasilică”

               Suntem în ”Anul omagial al satului românesc”, declarat de Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române.

            La Vorona, administrația locală într-o continuitate a preocupării pentru evidențierea valorilor culturii naționale, a oamenilor de seamă porniți din mediul rural a organizat simpozionul ”Personalități de seamă ale Științei și Culturii Române Prof. Univ. Dr.DR. Constantin Vasilică”.

            Pentru a asigura o evocare pe măsura personalității Prof. Univ. Dr. DR. Constantin Vasilică, Primăria Comunei Vorona împreună cu Primăria Comunei Tudora, sub patronajul Comisiei pentru Agricultură din cadrul Senatului și în parteneriat cu Universitatea de Agronomie din Iași, a pregătit un program cuprinzător și cu invitați deosebiți care să poată contribui prin intervențiile lor la evidențierea complexității personalității Prof. Univ.Dr. DR. Constantin Vasilică și a contribuției sale la dezvoltarea învățământului agricol, la formarea specialistilor pentru agricultură și la dezvoltarea culturii române.

            Activitatea s-a desfășurat sâmbătă 18 mai 2019, în Centrul Cultural ”Mihai Eminescu” Vorona.

            Programul simpozionului, pe care l-au pregătit cu mare responsabilitate organizatorii a debutat cu un cuvânt de deschidere din partea Primarului Comunei Vorona Prof. Aurel Ștefan. Activitatea a continuat cu un cuvânt de salut din partea reprezentanților instituțiilor județene respectiv domnul Dan Constantin Șlincu, Prefectul Județului Botoșani și domnul Costică Macaleț Președintele Consiliului Județean Botoșani. Au urmat intervențiile invitaților respectiv, Teodor Robu prorectorul Universtății de Agronomie de la Iași, și Prof. Univ.Dr. Mihai Stanciu, reprezentanți ai U.S.A.M.V. Iași, reprezentantul A.S.A.S. din România domnul Valeriu Tabără președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice, reprezentanți din Senatul României doamna Doina Federovici vicepreședinte și chestor al Senatului și domnul Lucian Trufin secretar pentru agricultură din Senatul României, reprezentantul Ministerului Agriculturii, foști studenți, reprezentanți ai comunei Tudora, reprezentant al Liceului A.T. Laurian. În încheierea simpozionului organizatorii au pregătit un program artistic prezentat de către Grupul vocal bărbătesc „Arcașii”, Ansamblul folcloric „Codrulețul’’ de la Vorona și Grupul de dansatori consacrați din Tudora.

            Invitații cuprinși de emoție, lacrimi și regrete, au evidențiat în discursurile lor personalitatea Profesorului Univ. Dr. DR. H.C. Constantin Vasilică, care s-a remarcat de-a lungul carierei sale ca unul dintre dascălii cu mult har, cu chip luminos și real talent oratoric, care și-a arătat mai mult ca orice dragostea pentru profesie și semeni fiind un spirit mereu deschis, generos, jovial, impetuos, carismatic, cumpătat, pasionat de activitatea sa, un spirit mereu tânăr cu o minte ageră.

            Ei au subliniat de asemenea faptul că prin tot ce a întreprins și realizat Profesorul Univ. Dr. D.R. H.C. Constantin Vasilică, va rămâne mereu în inima și memoria celor care l-au cunoscut ca una dintre cele mai distinse personalități ale învățământului superior agronomic ieșean, om de rară noblețe și bunătate sufletească, o pildă de modestie și de viață închinată muncii până în ultima clipă, un adevărat model de urmat pentru tinerele generații.

            Activitatea s-a încheiat cu un moment de pomenire a Prof. Univ. Dr. DR. Constantin Vasilică organizat în cantina Campusului școlar de la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona.

 

 

Vorona - Tradiții și obiceiuri de iarnă (decembrie 2014)

DSC 0188

Ziua Școlii - Grupul Școlar "Ștefan Cel Mare și Sfânt" - 2 iulie 2014

DSC 0198

Deschiderea Centrului de zi pentru copii "Speranta" - mai 2014

DSC 0546

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj